Tonifiaza zona deficitara executand 5 exercitii pentru abdomen la indemana fiecaruia dintre voi. Pentru inceput vom demola mitul abdomenelor in exces. Abdomenul se comporta ca orice alta grupa musculara si are nevoie de 4 pana la 7 zile de refacere; in plus centura abdominala este folosita intens in timp ce executam exercitii pentru celelalte grupe musculare.

Iata cele 5 tipuri de exercitii pentru abdomen.

Exericitii pentru abdomen: Crunch Superior

exercitii pentru abdomen
Din stand culcat la orizonatala cu talpile pe sol, genunchii usori flexati si abdomenul incordat, executam 25 de ridicari usoare ale umerilor spre inainte fara a desprinde zona toracala de sol. Repetarile se vor executa lent, 3 secunde pe miscarea de ridicare si 3 secunde pentru revenire.

Exericitii pentru abdomen: Ridicari Inferioare

exercitii pentru abdomen

Din stand culcat cu abdomenul incordat si palmele sub fesieri, ridicam usor picioarele pana cand acestea formeaza un unghi de 90° cu trunchiul. Atentie sporita pe miscarea de ridicare! NU RELAXAM ABDOMENUL CAND PICIOARELE AJUNG SUS.

Exericitii pentru abdomen: Ridicari Simultane

Exercitii pentru abdomen

Din stand culcat cu mainile intinse si deasupra capului, picioarele intinse in continuarea trunchiului, folosind un disc/gantera (2,5-5 kg.) apropiem lent mainile si picioarele pana cand acestea se intalnesc deasupra soldului. Repetarile se vor executa lent, 3 secunde pe miscarea de ridicare si 3 secunde pentru revenire.

Exericitii pentru abdomen: Ridicari Laterale

exercitii pentru abdomen
Din stand culcat pe partea laterala a corpului, cu mainile si picioarele intinse, bratul ce ne foloseste drept sprijin usor orientat catre inainte formand o diagonala cu umarul vom executa ridicarea simultana a bratului si a piciorului pana cand bratul intalneste zona tibiei/gambei.

Exericitii pentru abdomen: Climbing

exercitii pentru abdomen
Din stand in sprijin pe brate, podul palmei perpendicular cu articulatia umarului si spatele drept, aducem genunchiul catre piept, facand apoi trecerea rapida pe celalalt picior. Se recomanda o executare dinamica si controlata in acelasi timp. Este un exercitiu de tip cardio, ce tine in contractie permanenta centura abdominala. Acest exercitiu se va executa la finalul circuitului de exercitii pentru a favoriza arderea grasimilor din zona vizata.

Pentru a obtine rezultate notabile, executati acest circuit o data sau de doua ori pe saptamana, combinat cu alte exercitii de tip cardio si o alimentatie cat mai sanatoasa.