Foarte mulți dintre noi preferă antrenamentele solitare, tocmai pentru a-și gestiona singuri programul, a nu fi deranjați din timpul petrecut la sală sau a termina mai repede. Totuși, de multe ori, motivația de a merge la sala de sport lipsește cu desăvârșire, iar antrenamentele pot părea o adevarată povară. Astfel, în zilele în care tot ceea ce îți dorești să faci este să te relaxezi în patul tău de acasă, dar în același timp te simți vinovat că ratezi zilele de antrenamente, un partener de sală poate reprezenta cea mai bună motivație.

Mersul la sală, cu sau fără partener de antrenamente?

Partenerul de antrenamente poate reprezenta imboldul perfect pentru a atinge obiectivele pe care ți le-ai propus atunci când te-ai apucat de sală și a ajunge mai rapid la rezultatele mult dorite. Este foarte important să aveți țeluri similare, un program relativ asemănător, să aiba același nivel de experiență sau să fie mai avansat, să fie prompt și serios și să te poți baza pe el. Un astfel de partener de antrenamente îți va deschide o perspectivă în care motivația este mult mai mare, comparativ cu situația în care te antrenezi singur. Este de înțeles că uneori ai zile grele, că nu mai ai chef de absolut nimic, iar să îți anulezi planurile proprii este soluția cea mai la îndemână, dar în condițiile în care ai stabilit un anumit aspect și cineva se bazează pe tine, lucrurile nu mai par atât de ușoare. Mai ales atunci când este extrem de insistent și trage de tine să vă antrenați împreună! În plus, un alt aspect de luat în considerare este acela că antrenându-te de unul singur, nu vei ieși din rutina proprie de antrenamente, nu vei avea aceeași diversitate în ceea ce privește exercițiile și nu vei fi la fel de motivat să îți depășești limitele și recordurile și totodată… să le depășești și pe ale lui.

Pe de altă parte, programul flexibil pentru sală pe care ți-l poți face de unul singur, fără a depinde de nimeni și faptul că partenerul tău de antrenament nu ar fi pe aceeași lungime de undă cu tine și nu te-ar putea ajuta să progresezi, ci mai mult, te-ar trage în jos, pot reprezenta motive care să te facă să iei în calcul cealaltă opțiune, aceea de a merge de unul singur la sală.

Concluzionând, decizia cea mai înțeleaptă pe care o poți lua este să pui în balanță atât plusurile, cât și minusurile fiecărei variante. Poți începe prin a-ți pune câteva întrebări: Chiar ai nevoie de un partener pentru antrenamentele la sală? Crezi ca te va ajuta? Ai nevoie de o motivație externă? Sau consideri că te poți descurca mai bine de unul singur? Dacă încă nu ești lămurit, poți încerca ambele variante, cu și fără partener de antrenamente. Într-un final, te vei putea decide. Un lucru este cert: nimeni nu va face munca pentru tine. Pentru antrenamente eficiente, te așteptăm la Body Art Wellness Club, situat în incinta RIN Grand Hotel!