Experţii în fitness din lumea întreagă promoveaza de ani buni antrenamentul matinal. Dacă nu ești o persoană matinală în ceea ce privește efortul fizic poate că următoarele beneficii ale mersului la sală de dimineață te vor face să îți schimbi părerea și obiceiul:

Mai multă energie

Activitatea fizică făcută dis-de-dimineață te va umple de energie pentru întreaga zi. Dacă oboseala și-a pus amprenta asupra ta și simți că nu mai ești la fel de activ precum în ultima vreme, încearcă să mergi la sală în primele ore ale zilei – acest lucru va elibera endorfine și alți hormoni care îți vor da un boost de energie.

Reducerea poftei de mâncare și arderea mai rapidă a caloriilor

Există studii care evidențiază faptul că antrenamentele matinale fac ca interesul pentru mâncare de pe parcursul zilei să fie mai scăzut. Pe lângă acest aspect, după o oră de sport intens dimineața, corpul va arde calorii într-un ritm mai alert.

Somn îmbunătățit

Antrenamentele efectuate dimineața nu doar că îmbunătățesc durata somnului, dar și calitatea acestuia. Dacă te vei trezi devreme pentru a te antrena, vei observa că vei dormi mai bine și mai liniștit. Organismul tău va experimenta un sentiment de oboseală sănătoasă la final de zi și îți va fi mult mai ușor să adormi.

Rezultate mai bune pe termen lung

Cei care se antrenează dimineața obțin rezultate mai bune pe termen lung. Explicația este simplă: organismul nostru iubește rutina. În momentul în care reusești să creezi din sportul practicat dimineața un obicei, vor fi șanse mai mari sa nu ratezi vreun antrenament.

În plus, dacă alegi să te antrenezi în oricare altă parte a zilei, există riscul de a nu mai ajunge la sală din cauza unor situații neprevăzute care pot interveni, a programului prea aglomerat sau a oboselii. În cazul în care faci mișcare dimineața, este puțin probabil ca astfel de lucruri să se întâmple.

Oricare ar fi alegerea ta cu privire la momentul din zi dedicat mişcării, la Body Art Wellness Club  vei găsi instructori specializați care te vor motiva să duci la bun sfârșit fiecare sesiune și te vor ajuta să îți depășești limitele.