Corpul are nevoie de o cantitate mare de energie atunci când facem efort fizic, iar în cazul în care nu ne hrănim corespunzător, riscăm să nu mai fim capabili să ne antrenăm.  Totodată, o dietă sănătoasă și echilibrată ajută, cu certitudine, la atingerea mai rapidă a obiectivelor propuse în materie de sport.

Alimentația corectă, esențială pentru a obține rezultate

Alimentația, alături de somn, sunt elementele cheie care garantează succesul în urma antrenamentelor la sală. Printre cele mai indicate alimente de consumat după sală se numără:

 • Ouăle. Proteinele, vitaminele A, B2, B5 și B12 și antioxidanții sunt doar câțiva dintre nutrienții pentru care ouăle sunt privite ca fiind un aliment complet. Consumate în combinații sănătoase după antrenamentele la sală, vor furniza organismului substanțele necesare pentru a funcționa corespunzător.

 • Orezul. Pe lângă faptul că furnizează energie, atunci când este servit alături de carne este ideal pentru conturarea și tonifierea tuturor mușchilor din corp.

 • Mazărea. O omletă cu mazăre și o salată de verdețuri reprezintă o idee bună de masă după un antrenament intens la sală. Mazărea este bogată în vitamina C, proteine, precum și în fibre care mențin senzația de sațietate.

 • Somonul. Somonul are o cantitate mare de proteine și de antiinflamatori omega-3, care ajută atât la regenerarea musculară, cât și la creșterea performanțelor sportive. Tartinele de somon cu pâine integrală constituie o combinație excelentă după antrenamentele de forță.

 • Cartofii dulci. Bogați în vitamine, în special B6, C, D, magneziu, potasiu, antioxidanți și carbohidrați complecși, cartofii dulci restabilesc nivelul de zahăr din sânge care scade în timpul antrenamentelor și sunt ideali pentru a fi incluși în programul de alimentație.

 • Quinoa. Boabele de quinoa asigură organismului cantitățile de proteine și de aminoacizi necesare, esențiale pentru repararea țesuturilor în urma efortului fizic și pentru construirea mușchilor, acționând totodată ca un stimul energic în organism.

 • Iaurtul. Iaurtul constituie combinația perfectă între proteine și carbohidrați și ajută la combaterea febrei musculare. De asemenea, iaurtul se regăsește printre puținele alimente care au în compoziție acid linoleic conjugat, cu rol în reducerea procentajului de grăsime nocivă din corp. Recomandarea antrenorilor de fitness este să optați pentru iaurtul grecesc, mult mai bogat în nutrienți.

 • Datorită conținutului ridicat de proteine, carbohidrați și potasiu, bananele sunt considerate a fi cele mai bune fructe pe care le putem consuma după antrenamentul la sală. Pentru un aport proteic mai mare, le poți consuma împreună cu brânză sau iaurt.

 • Ciocolata neagră. Un aspect deosebit de important care susține consumul de ciocolată neagră după antrenamentele de la sală este faptul că aceasta contribuie la generarea de energie, creșterea în masă musculară și la accelerarea recuperării post-antrenament.

 • Afinele. Afinele au un conținut ridicat de antioxidanți, ajutând la triplarea procesului de recuperare după antrenamentele intense de fitness.

 • Fructele uscate, alunele, nucile, semințele. În cazul în care nu dispui de suficient timp, poți încerca această “gustare” rapidă, care îți va furniza necesarul de proteine și de carbohidrați și totodată, va ajuta la regenerarea musculară.

Pentru antrenamente eficiente și instruire asistată în materie de sport, nutriție și nu numai, te așteptăm la Body Art Wellness Club, situat în incinta RIN Grand Hotel!