Potrivit psihologilor, obiceiurile formate de la vârste fragede se păstrează pentru tot restul vieții. Odată devenind adulți, comportamentele noi se vor deprinde tot mai greu. Astfel, rutina unui sport practicat încă de la o vârstă mică are efecte pe viață.

Beneficiile fitness-ului practicat de la vârste fragede

Nu este nicio noutate faptul că sportul are beneficii însemnate atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Activitatea fizică constantă ajută la dezvoltarea armonioasă a musculaturii, la menținerea unei posturi corecte a corpului și la întărirea sistemului imunitar și a sistemului osos. De asemenea, sportul ajută la dezvoltarea psihică sănătoasă, pozitivă, lipsită de complexe și depresii, la dezvoltarea creativității și a capacității de a socializa.

Pe lângă aceste aspecte, tânărul își va însuși noțiuni de anatomie, fiziologie și nutriție și se va obișnui cu un stil de viață sănătos.

Preocuparea de a obține aspectul fizic dorit îl va ajuta să își dezvolte calități precum voința, ambiția, perseverența, autocontrolul, dorința de a se autodepăși, disciplina și totodată, va fi ținut departe de “bolile sociale moderne”, cu care se confruntă un număr impresionant de oameni: sedentarismul și obezitatea.

Echilibrarea sistemului endocrin este un alt avantaj al practicării sportului de la o vârstă fragedă. Explicația constă în faptul că antrenamentele regulate la sala de fitness vor avea drept rezultate eliminarea surplusului de hormoni specific vârstei și direcționarea pornirilor agresive firești către efortul controlat de la sală.

Vârsta optimă la care tinerii să se apuce de sală

Recomandarea noastră este ca tinerii să se apuce de antrenamentele de fitness începând cu vârsta de 16 ani.

De asemenea, este recomandat ca antrenamentele să se desfășoare cel puțin la început sub stricta îndrumare a unui antrenor personal, care îl va ajuta pe tânăr să se familiarizeze cu aparatele și cu exercițiile potrivite conformației lui fizice și îl va motiva să aibă un stil de viață activ și sănătos.

Vă așteptăm la Body Art Wellness Club, situat în incinta RIN Grand Hotel!