Obezitatea, unul dintre principalii factori care cauzează scăderea speranței de viață, reprezintă o problemă de actualitate în întreaga lume. Deși considerată a fi o afecțiune serveră de natură nutrițional-metabolică, există și alte modalități prin care poate fi combătută, una dintre cele mai eficiente fiind chiar… fitness-ul.

Fitness-ul, un real ajutor pentru persoanele care suferă de obezitate

Nu doar o problemă de ordin estetic, obezitatea este o tulburare de nutriție și de metabolism larg răspândită, caracterizată prin creșterea în greutate peste nivelul de greutate ideală, cu multiple consecințe asupra stării de sănătate. Excesul de kilograme se poate datora unei serii de factori genetici, alimentari, medicali, sociali sau emoționali și poate genera numeroase boli și afecțiuni, precum: diabet zaharat, apnee de somn, hipertensiune arterială, valori crescute ale colesterolului sau afecțiuni locomotorii, cardiace sau cerebro-vasculare.

Nu este o noutate faptul că, în rândul persoanelor care suferă de obezitate și își doresc să slăbească, sportul nu trebuie să fie de neglijat. Sportul și cu precădere, fitness-ul, reprezintă o metodă sănătoasă și extrem de eficientă prin care se poate combate obezitatea.

Ce fel de antrenamente sunt recomandate pentru slăbire?

Antrenorii Body Art Wellness Club, situat în incinta RIN Grand Hotel, singurul centru de fitness și SPA din București deschis non-stop, recomandă persoanelor care suferă de obezitate combinarea antrenamentelor de forță cu cele cardio (mers rapid și alergare pe bandă, bicicletă, stepper, aparat de vâslit etc.). Cu toate că exercițiile de forță au o eficiență mai mare în arderea grăsimilor deoarece influențează într-o mai mare măsură sistemul de refacere a organismului după efortul depus, consecința fiind faptul că metabolismul va fi cu mult mai activ în următoarele 24-36 de ore, antrenamentele vor avea un randament mult mai ridicat dacă le combini.

Nu uita însă că, pentru rezultate maxime, fitness-ul trebuie asociat unui stil de viață echilibrat și unei diete adecvate, bazată pe alimente sănătoase, care ajută la stimularea metabolismului și la eliminarea toxinelor.