Greutatea contează în antrenamentul de forţă?

Orice începător alege să folosească în sala de fitness greutăți cât mai mari, ca mai apoi să aibă de suferit din cauza febrei musculare. Alegerea greutății este extrem de importantă și trebuie să țină cont de o mulțime de factori.

Fitness-ul poate fi un domeniu extrem de complex şi din acest motiv poţi risca să te pierzi în detalii. O greutate bine aleasă poate să te ajute să ajungi la scopul pe care ți l-ai propus, în timp ce una mult prea mare sau mult prea mică, poate să te îndepărteze de acest scop.

Pentru a ști cu exactitate care este greutatea perfectă pentru tine trebuie să respecți o serie de recomandări legate de fitness:

  • Asigură-te că știi ce vrei. Vrei să acumulezi masă musculară? Vrei să slăbești? Vrei să te menții în formă sau pur și simplu vrei să definești musculatura? În funcție de răspunsul la aceste întrebări vei ști și care sunt greutățile de care ai nevoie. Pentru a crește în masă musculară ai nevoie de greutăți ceva mai mari, care să îți permită să faci maxim 8-10 repetări. Pentru definirea musculaturii însă, este mult mai indicat antrenamentul de fitness cu greutăți mici și cu multe repetări.
  • Pentru început, lucrează cu greutăți ușoare. Începutul trebuie să fie întotdeauna bazat pe greutăți ușoare. De regulă, femeile au nevoie de 2 kilograme pentru fiecare ganteră în timp ce bărbații vor avea nevoie de până în 7 kilograme.
  • Stabilește un număr maxim de repetări pe care să le poți executa! Indiferent care este scopul tău, este bine să stabilești între 8 și 12 repetări.
  • Testează greutățile. Nu stabili încă de la început greutățile pe care le folosești. Testează geutățile și folosește variante din ce în ce mai grele, până când nu vei putea să faci mai multe repetări decât ți-ai propus.

Greutatea contează extrem de mult în antrenamentul de fitness, motiv pentru care, cel puțin atunci când ești începător, este bine să discuți cu un antrenor personal care să te îndrume. Antrenorii de fitness din cadrul Body Art Wellness Club sunt adevăraţi profesionişti şi sunt oricând pregătiţi să te asiste şi să te îndrume pe durata întregului antrenament pentru a ajunge la rezultatele pe care ţi le doreşti!