Durerile de spate reprezintă o problemă cu care cei mai mulţi dintre oameni se confruntă la un moment dat în viață. Cauza acestei neplăceri poate fi deseori dificil de diagnosticat chiar și de către profesioniștii din domeniu, iar tratamentele urmate nu sunt eficiente de fiecare dată. Totuşi, specialiștii susțin că există câteva căi eficace de a combate durerile de spate, oricare ar fi cauza lor. Aceste metode sunt relativ ușor de pus în practică. Totuşi, ele nu sunt menite să înlocuiască sfatul medicilor. Este recomandat să fie luate în considerare doar dacă simptomele pe care le aveţi sunt uşoare sau dacă ați solicitat anterior sfaturi de la profesionişti.

Câteva dintre modalităţile eficiente pentru a elimina durerile de spate sunt:

Exercițiile fizice

Anumite exerciții fizice de o intensitate uşoară nu numai că sunt benefice pentru sănătătatea noastră generală, dar contribuie, de asemenea, la ameliorarea durerilor cauzate de spate. O scurtă plimbare zilnică stimulează coloana vertebrală și mușchii care o înconjoară să  aibă o poziţie corectă, lucru ce determină ca structura scheletului să devină mult mai funcționala ulterior, fără a întâmpina vreun disconfort. Exercițiile fizice au, totodată, capacitatea de a întări musculatura din structurile esențiale de sprijin critice pentru sănătatea spatelui: şoldurile, picioarele, gleznele și zona lombară.

Rezultate chiar mai eficiente puteţi obține dacă urmați un program de exerciții fizice sub supravegherea unui instructor specializat. Antrenorii de la Body Art Wellness Club sunt oricând disponibili să vă ofere sprijinul lor în materie de fitness şi nu numai.

Postura

Postura incorectă a coloanei este motivul principal ce conduce la durerile de spate, aceasta putând cauza, pe o perioadă îndelungată de timp, probleme grave de sănătate. Postura, corectă sau incorectă, reprezintă un obicei pe care corpul îl deprinde de-a lungul unui stagiu îndelungat de timp. Dacă realizezi că aceasta nu este una bună, este absolut necesar să încerci să o remediezi. Poziția incorectă a corpului, atât în picioare, cât și în șezut, nu doar că poate cauza dureri de spate, dar poate provoca în timp și alte probleme de sănătate precum dureri de cap, amețeli, parestezii ale membrelor inferioare etc.

Dacă locul tău de muncă implică statul pe scaun la birou pentru cel puțin 8 ore pe zi, trebuie să te asiguri că ergonomia scaunului este stabilită corespunzător, acest lucru încurajând comportamentele posturale pozitive.

Masajul

Masajul de relaxare este, fără îndoială, una dintre cele mai cunoscute modalităţi de ameliorare a durerilor cauzate de spate. Acesta ajută la combaterea stresului și anxietăţii, unii dintre factorii principali ce conduc la apariția durerii. Femeile însărcinate utilizează deseori această metodă. Masajul nu doar că relaxează musculatura, dar ajută şi la stimularea circulației sângelui.

Balneoterapia

Balneoterapia reprezintă una dintre cele mai vechi şi recunoscute metode pentru alungarea durerilor de spate și nu numai. Balneoterapia reprezintă totodată şi o formă de hidroterapie ce presupune scăldarea în apă caldă sau minerală.

Sulful, un element extrem de eficient pentru ameliorarea durerilor, este regăsit şi în compoziţia apei minerale. Cea mai mare parte a oamenilor care au folosit această metodă s-au declarat mulțumiți, cel puțin pe termen scurt. Oricare dintre noi poate să se bucure de efectele balneoterapiei chiar din incinta propriei case. Tot ce este necesar este să cumpărăm un pachet de săruri de baie cu un conținut ridicat de sulf din magazinele de specialitate și să îl punem în cada în care facem baie.