Trăim în era vitezei, totul se desfășoară într-un ritm alert, activitățile zilnice sunt din ce în ce mai multe, iar timpul nu este niciodată suficient. Și nu, nu este doar percepția noastră ideea că timpul trece semnificativ mai repede, importanți specialiști geofizicieni susținând în cadrul cercetărilor lor faptul că, deși timp de mii de ani timpul s-a măsurat printr-o rezonanță Schumann a cărei valoare era constantă, începând din anul 1980 s-a remarcat o accelerare rapidă și progresivă. Astfel, consecința directă este faptul că 24 de ore actuale corespund cu 16 ore reale, în termenii timpului terestru!

Cum ne gestionăm eficient timpul?

O vorbă înțeleaptă spunea că nimeni nu are suficient timp, dar cu toții dispunem de tot timpul existent. Timpul este poate cea mai eficientă resursă a noastră, pe care este necesar să încercăm să o folosim cât mai eficient pentru a reuși să ne îndeplinim obiectivele.

Nu există modalități de gestionare a timpului care să funcționeze în același fel pentru toată lumea. În schimb, este necesar să ne hotărâm asupra ordinii lucrurilor care sunt mai urgente pentru noi ca indivizi, în momentul respectiv. Persoanele care au probleme serioase în a-și organiza timpul sunt persoanele care nu știu cum să își stabilească în mod corect prioritățile. Gestionarea eficientă a timpului este o decizie conștientă, prin care hotărâm ceea ce este important și prioritar pentru noi, urmând ca ulterior să ne planificăm zilele în funcție de acest aspect. Așadar, secretul pentru a ne organiza într-un mod eficace timpul este să ne cunoaștem foarte bine prioritățile.

Un alt factor important pe care trebuie să îl luăm în calcul este echilibrul. Nu suntem concepuți să ne concentrăm atenția asupra unui singur lucru, excluzându-le automat pe celelalte. Este necesar să ne facem timp pentru toate aspectele importante din viețile noastre, atât pentru sarcinile de zi cu zi de la locul de muncă, cât și pentru relaxare, pentru distracție, pentru prieteni sau pentru sport.

Include sportul pe lista ta de priorități

În ultimii ani, sportul a devenit un stil de viață pentru cei care doresc să arate și să se simtă bine. Ei au devenit conștienți de faptul că practicarea sportului conduce către o multitudine de avantaje și au inclus sportul pe listele lor de priorități, decizie care s-a dovedit a fi cu certitudine extrem de benefică.

De ce să ne facem timp pentru sport?

Sportul prezintă o întreagă listă de avantaje. Printre multiplele beneficii ale sportului putem enumera: dezvoltarea și modelarea corpului, impactul pozitiv asupra psihicului prin creșterea nivelului de endorfine (molecule responsabile pentru inducerea stării de fericire), creșterea capacității intelectuale și îmbunătățirea memoriei, prevenirea unor afecțiuni psihice, combaterea migrenelor, creșterea duratei de viață, eliberarea de stres, tratarea anxietății și a depresiei, îmbunătățirea calității somnului, creșterea nivelului de toleranță la durere și la oboseală, stimularea sistemului imunitar, îmbunătățirea metabolismului și a digestiei și încurajarea stabilirii de noi relații sociale.

Dacă și tu te-ai convins de cât de important este să incluzi sportul în programul tău, te așteptăm la antrenamente la Body Art Wellness Club, situat în incinta RIN Grand Hotel, pe Șoseaua Vitan-Bârzești 7D!