În fiecare an, milioane de oameni îşi propun să facă o schimbare importantă în viaţa lor: să facă sport astfel încât să devină fit. Totuşi, mulţi dintre ei nu sunt conştienţi de faptul că a fi fit nu înseamnă doar musculatură bine definită. Să fii fit nu este un scop, o destinaţie, ci un mod de viaţă.

Ce înseamnă, concret, a fi fit?

Etimologia termenului „fit” îşi are originea în cuvântul englezesc „fitness”, care înglobează noţiunea de corp bine dezvoltat, obţinut cu ajutorul sportului, însă într-o perfectă armonie cu înălţimea şi cu necesităţile organismului de a atinge un echilibru. A fi fit implică şi menţinerea unei stări de sănătate şi de bunăstare, a avea încredere în tine, a te simţi bine cu tine însuţi/însăţi. Aşadar, a fi fit presupune armonie şi echilibru în întregul organism, nu doar o pasiune obsesivă pentru sport concretizat în creştere în masă musculară.

Cum îmi pot schimba stilul de viaţă prin sport?

Stilul de viaţă reprezintă suma alegerilor mici pe care le facem zi de zi, care au un impact pe termen scurt sau pe termen lung asupra noastră. Dacă îţi doreşti să fii fit şi totodată să te bucuri din plin de propria viaţă, decizia cea mai înţeleaptă pe care o poţi lua este să te apuci de sport. Pe lângă faptul că vei arăta mai bine, există studii conform cărora sportul are beneficii însemnate pentru îmbunătăţirea stilului de viaţă, precum:

  • Combaterea stresului. În timpul antrenamentelor de fitness, corpul eliberează endorfine, hormon responsabil pentru asigurarea unei stări generale bune şi implicit, pentru gestionarea stresului.

  • Reducerea sau tratarea anxietăţii şi depresiei. Cercetătorii au ajuns la concluzia că sportul şi cu precădere fitnessul reprezintă cea mai utilă metodă de a înlătura depresia şi anxietatea. Conform acestora, sportul acţionează asemenea medicamentelor antidepresive, ducând la creşterea neurotransmiţătorilor dopamină, serotonină şi norepinefrină. Este bine cunoscut faptul că anxietatea şi depresia pot influenţa într-un mod negativ încrederea în propria persoană, interrelaţionarea, precum şi sănătatea mentală. Pentru a obţine rezultate satisfăcătoare, este recomandată practicarea exerciţiilor fizice de o intensitate mare, de câteva ori pe săptămână, pentru o perioadă mai îndelungată de timp.

  • Combaterea insomniei. Calitatea somnului poate fi cu certitudine îmbunătăţită dacă practicăm sport. Diferite studii au certificat acest lucru, pe lângă alte avantaje pe care le oferă efortul fizic în privinţa acestui proces de refacere.

În concluzie, dacă te-ai hotărât să îţi schimbi stilul de viaţă în bine, începe prin a face sport, antrenează-te cât mai mult cu putinţă şi cu siguranţă rezultatele nu vor întârzia să apară, iar beneficiile vor fi multiple, atât din punct de vedere al aspectului fizic, cât şi din punct de vedere al avantajelor legate de sănătate. Pentru antrenamente eficiente, vino la Body Art Wellness Club, situat în incinta RIN Grand Hotel! Aici găseşti o sală de fitness de 400 mp dotată cu aparatură profesională de ultimă generaţie cu 63 de posturi de lucru şi antrenori cu experienţă vastă în domeniu, în măsură să îţi ofere cele mai bune sfaturi legate de sport, nutriţie şi nu numai!